Thistle & Weed Wines

Thistle & Weed Wines

Thistle & Weed Wines - Stellenbosch - Zuid Afrika

Wijnmaakster Stephanie Wiid en viticulturist Etienne Terblanche zijn in 2015 een joint venture gestart om op ambachtelijke wijze wijn te produceren. De naam Thistle and Weed is geinspireerd op het onkruid wat groeit op de verschillende wijngaarden. Alle wijnen zijn vernoemd naar de Afrikaanse gemeenschappelijke namen voor de diverse onkruiden die er zijn in de Western Cape wijngaarden. Thistle and Weed heeft haar focus en passie met name voor de Chenin Blanc druif.

Momenteel produceren zij twee Chenin Blancs van oude wijnstokken afkomstig uit Stellenbosch (Brandnetel) en Paarl (Duwweltjie) en een uitmuntende Verdelho (Khakibos).

Een andere passie van dit dynamische duo ligt bij Portugese druivenvariaties wat heeft geleid tot de introductie van een Tempranillo, Alicante en Bouschet blend (Nastergal) en een biodynamische Cabernet Franc (Knapsekêrel). 

De benadering van Thistle & Weed tot het wijn maken is zo min mogelijk interventie in de kelder en de wijn zoveel mogelijk haar eigen gang laten gaan tijdens fermentatie en botteling om daarmee de terroir optimaal tot uiting te laten komen in het glas.

*** Eigen exclusieve import ***

Tonen als Foto-tabel Lijst

8 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

8 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Benier Global Wines | Kantstraat 75 5076 NP Haaren (NB) | Telefoon: 073-6568209 (maandag t/m vrijdag 08.30-17.30 uur)