Lowerland

Lowerland

Over Lowerland

Lowerland is een organic farm (400 hectare) waarvan een klein deel (9 hectare) is bestemd voor de wijnbouw. De “boerderij” ligt aan de noordelijke oevers van de Orange River, dichtbij Prieska op 900 km ten noorden van Kaapstad. De wijngaarden liggen op 1000 meter hoogte en de temperatuur kan hier variëren van -10 graden Celsius in de winter tot 40 graden Celsius in de zomer. Extreme droogte, onweer en hagelstormen zijn hier de gewoonste zaak van de wereld.

Inmiddels zesde generatie met aan het roer Bertie en Alette Coetzee. Waar grootvader nog het land met dieselmotoren bewerkte en vader alles verbouwde van aardappels, uien, noten , katoen en uiteindelijk wijn zijn Bertie en zijn vrouw Alette bezig aan een hele nieuwe benadering van het land. Door middel van conserveringslandbouw en holistisch management willen zij graag groeien naar een volledig organisch bedrijf. De wijngaarden zijn dan ook “certified organic / Ecocert”.

Voor het maken van de wijn werkt Bertie samen met wijnmakers (o.a. Lukas van Loggerenberg, JD Pretorius) die werken met natuurlijke oude wereldtechnieken zoals “whole bunch”, “natural fermentation”, “basket pressing”, “manual pump-overs” en “maturation in older French oak”.

*** Eigen exclusieve import ***

Bekijken als Rooster Lijst

3 Items

per pagina
Aflopend sorteren
  1. Tolbos 2018 - Lowerland
    Tolbos 2018 - Lowerland
    € 32,95 € 27,23
  2. Vaalkameel 2018 - Lowerland
    Vaalkameel 2018 - Lowerland
    € 32,95 € 27,23
Bekijken als Rooster Lijst

3 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Benier Global Wines