Thistle & Weed

Thistle & Weed

Over Thistle & Weed

Wijnmaakster Stephanie Wiid en viticulturist Etienne Terblanche zijn in 2015 een joint venture gestart om op ambachtelijke wijze wijn te produceren. De naam Thistle and Weed is geinspireerd op het onkruid wat groeit op de verschillende wijngaarden. Alle wijnen zijn vernoemd naar de Afrikaanse gemeenschappelijke namen voor de diverse onkruiden die er zijn in de Western Cape wijngaarden. Thistle and Weed heeft haar focus en passie met name voor de Chenin Blanc druif.

Momenteel produceren zij twee Chenin Blancs van oude wijnstokken afkomstig uit Stellenbosch (Brandnetel) en Paarl (Duwweltjie).

Een andere passie van dit dynamische duo ligt bij Portugese druivenvariaties wat heeft geleid tot de introductie van een Tempranillo, Alicante en Bouschet blend (Nastergal) en een biodynamische Cabernet Franc (Knapsekêrel). Deze rode wijnen zijn op dit moment nog niet leverbaar.

De benadering van Thistle & Weed tot het wijn maken is zo min mogelijk interventie in de kelder en de wijn zoveel mogelijk haar eigen gang laten gaan tijdens fermentatie en botteling om daarmee de terroir optimaal tot uiting te laten komen in het glas.

** Eigen exclusieve import **

Bekijken als Rooster Lijst

1 Item

per pagina
Aflopend sorteren
  1. Brandnetel 2018 - Thistle & Weed
    Brandnetel 2018 - Thistle & Weed
    € 19,95 € 16,49
Bekijken als Rooster Lijst

1 Item

per pagina
Aflopend sorteren
Benier Global Wines